Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

29 oktober 2005

Uit de stoffige archieven van Breda...

Vandaag is het Landelijke Archievendag 2005. Het beestje moet nu eenmaal een naam hebben. In Breda staat tijdens dit heugelijke feit de wijk Haagse Beemden centraal. Al in 1966 werd de werkgroep Haagse Beemden opgericht. In 1969 werd door gemeente Breda besloten om in de Beemden, toen nog Prinsenbeeks grondgebied, een woonwijk neer te plempen.
Nu ruim dertig jaar later telt de Haagse Beemden 30.000 inwoners. Het stadsarchief Breda dook in haar stoffige archieven en vond 48 foto's van de Haagse Beemden. Foto's van vroegertijden tot en met foto's van de bouw van WC Heksenwiel. Vandaag werden deze foto's geëxposeerd in de etalages van de aanwezige winkels. Door de spiegeling van de ruiten bleek het nog lastig om foto's van de foto's te maken. Daarom in het album hieronder ook een impressie van WC Heksenwiel. Verder werden er in de bibliotheek Heksenakker lezingen over de Haagse Beemden gegeven.

» Fotoalbum Landelijke Archievendag 2005 Breda
» Blog Jeroen Thoolen over de Landelijke Archievendag 2005

Trefwoorden: sprinkler kantoormeubilair dossierkast arend archiefvernietiging

© 2005-2009 Hans Postelmans