Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

02 oktober 2005

BredaPhoto 2005: Onwerkelijke schoonheid...

Kijk naar het werk van anderen en leer. Met die woorden in mijn achterhoofd bezocht ik vandaag enkele van de 40 exposities van BredaPhoto 2005.
Samen met Jeroen en Jeanneke togen we zaterdagmiddag naar de binnenstad van Breda. Onze eerste halte is een expositie in het pand van de NBKS(kunstuitleen). Thema: Onwerkelijke Schoonheid. De foto's aldaar zijn niet echt mijn smaak.

Onze volgende halte is een exposite in de winkel van Artilabo (Amerant) waar verstandelijk gehandicapten werken. Deze juffrouw verwelkomde ons vriendelijk. De expositie in Artilabo wordt als een offlocatie(?) aangemerkt. Er hangen diverse foto's met als hoofdthema 'Architectuurfotografie'. Eén foto die helemaal niets met dit thema te maken heeft valt meteen bij mij in de smaak. Komt wellicht door de raakvlakken die het met mijn zoon heeft.

Als we onze weg vervolgen komen we aan bij de Nieuwe Veste. Daar is vandaag de prijsuitreiking van de bewogen fotografen uit België. Verder zijn er de twee exposities 'Bewogen fotografen' en 'Delta F'.

De volgende expositie die we bezoeken is in het Bomhuis. Een ruimte waar in vroegertijden munitie werd opgeslagen. Wat mij betreft de mooiste lokatie die we vandaag bezochten. Zeker qua lichtinval.

Onze laatste expositie van vandaag is die in het Breda's Museum. Het thema van deze expositie is: 'Onwerkelijke Schoonheid & de Fenomenale Feminateek'. Oftewel veel (functioneel)bloot.
Morgen bezoeken we met het hele gezin de expositie in de fabriekshallen van Backer & Rueb die nu dienst doen voor een papier recyclebedrijf.

»Hele album van BredaPhoto
»BredaPhoto 2005
»Heel veel BredaPhoto 2005 foto's (©Jeroen Thoolen)
»NBKS
»Amarant





© 2005-2009 Hans Postelmans