Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

13 augustus 2005

Knallend afscheid van de ballonnen...

Het zit er weer op! Vanavond is de 20ste Breda Ballon Fiësta knallend afgesloten met een groots vuurwerk. Tot groot verdriet van velen.
Het zat de organisatie én de toeschouwers tijdens de laatste dag van de 20ste Breda Ballon Fiësta wéér mee. Hier en daar een drup maar overwegend droog weer. Toch wordt het een paar keer bedreigend donker boven het ballonnenveld aan de Rietdijk. Zo donker zelfs dat de ballonopstijging aan het begin van de avond in rap tempo moest worden afgewerkt omdat er slecht weer op komst lijkt te zijn.

Kijk eens in een ballon
Voor het zover is is er in de vooravond een gevarieerd programma af te werken waaronder het leuke onderdeel, "Kijk eens in een ballon". Vorig jaar mochten de toeschouwers mochten al een kijkje nemen in een met koude lucht opgeblazen ballon. Toen een succes. Nu weer want een kleine tweehonderd mensen, veelal kinderen, nemen een kijkje in het binnenste van de ballon.
Een uurtje later, de hondendemonstratie wordt afgelast, vallen de para's net als voorgaande dagen als bakstenen uit de lucht. Het blijft fascinerend om te zien.

Veiligheid voor alles
De ballonopstijging verloopt soepel. Twee ballonen proberen samen aan een koord tegelijkertijd op te stijgen. Helaas lukt dat niet omdat een van de ballonnen net te laat zijn branders open zet. De piloot lost het koord. Veiligheid voor alles!
De kip gaat als laatste de lucht in. Het einde van de 20ste Breda Ballon Fiësta nadert zijn climax. Zoals bijna elk jaar (2003 werd afgelast vanwege droogte) is het einde van de Breda Ballon Fiësta pas echt een feit als het vuurwerk losbarst boven de Rietdijk. ,,Vorig jaar ging niet al het vuurwerk af. Als gevolg daarvan zal het vuurwerk dit jaar langer duren", zegt Monique Bakker (communicatie & PR).

Dan is daar de laatste klap van het vuurwerk. Nu is de 20ste Breda Ballon Fiësta echt voorbij want de zondagochtendvaart is door het voorspelde slechte weer afgelast. Over een tijdje begint de voorbereiding van de 21ste Breda Ballon Fiësta. In 2006 zal dit unieke evenement in de Haagse Beemden van 3 tot en met 5 augustus plaatsvinden.
Tot volgend jaar!


»Fotoalbum BBF zaterdagavond© 2005-2009 Hans Postelmans