Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

10 december 2006

Nederland zomervakantieland..?

Ons gezin is in dubio. Wat is het geval. Om zeker te zijn van een prettige accomodatie als vakantieverblijf voor de volgende zomer is het noodzakelijk omstreeks deze tijd te boeken. Dit jaar vertoefde we in een prachtige bungalow met zicht op het Gardameer. Twee weken lang zagen we kleine, grote, snelle en minder snelle vaartuigen over het meer heen en weer varen.

Tijdens deze vooral zonnige vakantie in Italië kreeg het idee om volgend jaar een bootvakantie te houden handen en voeten. Bootsman zou de volgende zomervakantie op een trailer naar het Gardameer worden gesleurd als de kids het voor het zeggen hadden. Ik was toen voor. Ik haalde er onlangs zelfs een vaarbewijs voor omdat op het Gardameer een vaarbewijs verplicht is wil je een gemotoriseerd boot(je) besturen.

Sinds enkele weken staat een autorit van een kleine tweeduizend kilometer met een boottrailer achter de Zafira me meer en meer tegen. Ik moet er niet aan denken om met een slakkengangetje van 80km/u naar het zuiden af te reizen om twee weken later met diezelfde snelheid weer huiswaarts te keren. Daarnaast is Bootsman nou ook weer niet een superboot waarmee je je snel in veiligheid kan brengen wanneer er ineens zware weersomstandigheden op het Gardameer de kop op steken. En spoken kan het op het grootste meer van Italië. Daarnaast betwijfel ik of een boottrailer van EUR 325 wel tweeduizend kilometer kan/wil rollen zonder panne.

Vandaag bezochten we een locatie dichter bij huis waar we met Bootsman de volgende zomer enkele weken zouden kunnen vertoeven. Nog geen honderd kilometer van de thuishaven van Bootsman is het Veerse Meer een prachtig alternatief om een vaarvakantie te houden. De omgeving is werkelijk prachtig en deze kan zich best meten met het Gardameer in Italië. Tenminste, als het zonnig en warm weer is. En juist dat laatste is in Nederland nooit zeker. Twee jaar geleden besloten we juist om in het zuiden vakantie te gaan vieren op het moment dat we waren weg geregend in Nederland. De komende weken beraden we ons over een zomervakantie in Nederland of dat we toch weer, met of zonder Bootsman, naar Italië afreizen.


» Foto's Kortgene - Veerse MeerTrefwoorden: zeilschool camping vakantiewoning

© 2005-2009 Hans Postelmans