Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

15 april 2006

We hebben een boot..!

Vandaag is het watersportseizoen 2006 begonnen. Dat feit is voor ons nooit echt belangrijk geweest. Vanaf nu zal dat veranderen want vanmorgen reden wij, samen met Jeroen, voor dag en dauw naar het Westland. Doel? Een bootje bezichtigen die we afgelopen weken gespot hebben op speurders. De foto deed ons vermoeden dat we ons vandaag wel eens de trotse bezitters zouden kunnen noemen van bouwnummer 112, bouwjaar 1978, van de niet meer bestaande werf Placom bv te Edam. Met die gedachte haakten we voor de zekerheid de trailer van Jeroen voor het tweede achtereenvolgende weekend achter de Zafira.

Bij aankomst in Naaldwijk navigeerde de TomTom ons via akelige smalle en soms doodlopende straatjes naar het afgesproken adres. Niet ver daar vandaan lag de Placom aan de kade naast de brandweerkazerne. De boot bleek alleen langs een smal padje te bereiken. De verkoper (Kees) maakt wat touwen los en onder het blauwe afdekzeil komt een prachtige boot tevoorschijn die aan al onze verwachting blijkt te voldoen. Toch maar even een proefvaartje maken. Met zijn allen, vier volwassenen en twee kinderen varen we een stukje door de singels van Naaldwijk.
Ikzelf vaar ook nog een stukje maar laat het keren van de boot aan de verkoper over nu het nog zijn bezit is. We worden het met zijn allen snel eens. We nemen 'm!
Een kwartiertje later tillen we de Placom uit het water en een paar tellen later ligt de boot op de trailer en keren we na nog een tussenstop gemaakt te hebben zeer opgetogen huiswaarts. We hebben een boot!

Morgen wordt de Placom grondig schoongemaakt en maandag, mits we een passende naam gekozen hebben voor deze unieke boot, wordt de boot (feestelijk?)te water gelaten.» Foto's bootje ophalen 1
» Foto's bootje ophalen 2 (low resolution)
Trefwoorden: jachthaven botenvervoer convoi exceptioneel

© 2005-2009 Hans Postelmans