Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

16 april 2006

Ik wens u en uw bemanning een behouden vaart..!

We zijn er uit! Al dagen verzinnen we de meest onzinnige namen voor een boot. ‘Onze’ boot sinds gisteren. Jolleke kwam zojuist met geweldige naam aandragen. Deze naam heeft eigenlijk alles te maken met water en varen. Een perfecte naam dus!

Hint 1:
.... is een rang (onderofficier) en een functie aan boord van koopvaardijschepen. De .... heeft de leiding over de matrozen en lichtmatrozen. Hij krijgt zijn instructies van de eerste stuurman en onder diens leiding is hij verantwoordelijk voor, onder andere, het onderhoud van het schip.

Hint 2:
.... ook wel rugzwemmers genoemd, zijn insecten uit de orde van de wantsen, lid van de onder water levende familie Notonectidae. Er zijn meerdere soorten die sterk op elkaar lijken. De soort Notonecta glauca is in Nederland de meest algemene soort.

Hint 3:
Tijdens de zomervakantie trekt vader Melkerson met zijn liefdevolle dochter Malin en zijn drie zonen, de avontuurlijke Johan en Niklas en de stille maar ondernemende Pelle, naar een bouwvallig huis op Zeekraai, een klein eiland voor de Zweedse kust. Ze wennen snel en beginnen te houden van het eilandleven. Vader probeert het huis af en toe op te knappen, hoewel hij beter kan schrijven. De jongens beleven allerlei avonturen met een meisjestweeling en Pelle, de jongste speelt met Stina, Mops en de hond ....

Iemand een idee? Kan niet missen denk ik.
Toch nog even een opsomming welke (boot)namen er zoal in de comments rouleerden.
(Voor de duidelijkheid: de reacties van Jeanneke, Gerard en van Jeroen waren niet gebaseerd op de hints, merkt Jeroen terecht op).

Jeanneke zei: Kameleon – Jolleke - Hannes & Co - Zeemeermin
Gerard zei: JaMaHa & Jo – TotalFunDesign – FloatingPoint - ’t Jolleke – Drijfhout
Jeroen zei: Boeie - Bootleg (of Bootlek) - Ziektegolf (of griepgolf etc. maar niet VW Golf) -Motorisch gestoord (hopelijk niet)
Jonas zei: Blub

Bedankt voor het meedenken maar geen van bovenstaande namen is het uiteindelijk geworden. Wat dan wel?

BOOTSMAN!

Morgenmiddag dopen we de Bootsman voor de tewaterlating. Dat zal ongeveer als volgt klinken:

Bootsman, Ik wens u en uw bemanning een behouden vaart!

Daarna slaan we de fles champagne niet kapot tegen de kiel van de boot maar drinken deze gewoon leeg.
» Hint 1
» Hint 2
» Hint 3 (Jeugdsentiment)

Trefwoorden: watersport doopnamen

© 2005-2009 Hans Postelmans