Hans Postelmans Breda ©2004-2007
LifeBlog

14 mei 2006

Haven Terheijden op stelten...

Volgens goed gebruik vindt het weekend voor de vlaggetjesdagen in Drimmelen de havenfeesten van Terheijden plaats. De watersportvereniging Terheijden organiseert elk jaar weer dit havenfeest onder de noemer 'Haven op stelten'. Wij namen vanmiddag de Markpontje om de thuishaven van de Bootsman te bereiken. Als we het pontje betreden mag Matthijs het roer van de kapitein overnemen. Inclusief zijn schipperspet. Als we de monding van de haven invaren houdt Matthijs het voor gezien. ,,Doet u dat zelf maar voor ik ergens tegenaan vaar meneer", zegt Matthijs een beetje verontschuldigend. Het havenplein blijkt al aardig volgelopen met publiek. De reddingsbrigade is vandaag ook van de partij met een rondvaartarangement. Tijdens Koninginnedag deden zij dat in de Bredase Singels. Naast de rondvaarten deed de Reddings Brigade Breda van zich spreken door samen met duikers van Total Diving een rolstoeler te redden van de verdrinkingsdood. Doorgestoken kaart natuurlijk. Al deden de oh's en ah's van het publiek anders vermoeden. De man werd netjes aan boort gehesen van een reddingsvlet. Zijn karretje werd even later op de kant gezet. De miniatuurbooten deden het vanmiddag ook goed. Onder veel belangstelling van met name de jeugd werden op afstandbestuurbare vaardemonstraties gegeven. Aan het eind van de middag nemen we de pont terug naar de Haagse Beemden wal en nemen bij de Texashoeve nog een verfrissing. O ja, moederdag is ook weer voorbij.» Complete fotoalbum 'Haven op Stelten'
» Total Diving
» Reddings Brigade Breda

Trefwoorden: jaarmarkt oude ambachten
07 mei 2006

Bootsman vaart rondje Breda-Centrum...

Vorige week zagen we geen kans om een stukje te gaan varen. Vandaag maakte we tijd voor een boottochtje. Eerder deed de Bootsman al summier de Bredase Singels aan. Dat smaakte naar meer vonden wij. En zo geschiedde vanmiddag onder zomerse omstandigheden. Het stuk varen vanaf de jachthaven van Terheijden naar het Spanjaardsgat lijkt elke keer weer korter te worden. Lekker druk bleek het onder de Grote Toren van Breda.

Wie geen bootje heeft kan zich in Breda tegenwoordig met een schuit van Kpabel door de Bredase Singels rond laten varen. Niet alleen rondvaartboten komen we tegen tijdens onze tocht. Ook kano's waar een boel meiden, al dan niet vrijwillig, in zijn gestouwd. Als ze de Nikon zien gaan de meeste meiden helemaal uit hun dak. Op zich heel vreemd, maar wel leuk. Als gevolg van dit feestje aan boord rammen de dames een pijler van de Beatrixbrug. Gelukkig leiden ze geen schipbreuk en kunnen ze hun weg al snel weer vervolgen.

Het vervolg van de tocht voert langs leuke plekjes die er vanaf het water net wat leuker uitzien dan vanaf de weg. Na drie kwartier zien we de CSM-fabriek weer opdoemen. Dat is het teken dat de Bootsman en zijn bemanning rond Breda-Centrum is gevaren. Een bijzonder leuk boottochtje!


» Complete fotoalbum van het rondje om Breda-Centrum
» BSW Bedrijven
Trefwoorden: rondvaarten breda bsw werkgewenning