Hans Postelmans Breda ©2004-2007
LifeBlog

30 september 2006

Bootsman rollend de winter door...

Twee hagelnieuwe banden, vette spatborden mét reflectors, een nieuwe kogelkoppeling, een nieuwe lier met afneembare zwengel én een nieuwe verlichtingbalk die is voorbereid voor het wettelijke verplichte mistachterlicht.
Vandaag haalde ik met Jeroen een weliswaar tweedehandse, maar in zeer goede staat verkerende, boottrailer op in Eibergen.

Het einde van het watersportseizoen (15 oktober) nadert met rappe schreden. Als gevolg daarvan wordt Bootsman binnenkort op de kant gezet en naar de winterstalling vervoerd. Eerder dit jaar leende ik van Jeroen zijn trailer om Bootsman ceremonieel te water te laten. Aardig van Jeroen, maar niet handig voor de wintermaanden. De Waterman moet deze winter natuurlijk ook vervoerd en gestald worden. Bootsman zou daarom de komende wintermaanden op bokjes moeten staan. Omdat er nog al wat aan Bootsman geklust moet worden is het handiger als Bootsman rollend gestald staat. Een boottrailer in dit geval.


Trefwoorden: winterstalling bootstalling huurprijs
25 september 2006

Proefexamens Vaarbewijs I...

Eerder deze maand startte ik met de cursus Vaarbewijs I.
Vanavond alweer de vierde les en tevens laatste cursusavond. Sjef, onze cursusleider, zal vanavond toetsen hoever mijn kennis van het Binnenvaart Politie Reglement (BPR), Rijnvaart Politie Reglement (RPR), ScheepvaartReglement Kanaal van Gent naar Terneuzen (SRKGT), schroefwerking van rechtse en linkse schroeven, te voeren en te herkennen bootverlichting bij weinig of geen daglicht, geluidsseinen middels toeters, laterale en cardinale betonning, enz, enz... reikt.

Twee proefexamens kreeg ik vanavond voor mijn kiezen. Elk 30 vragen. Zweten? Niet echt. De examens gingen me niet eens zo slecht af. Voor beide oefenexamens scoorde ik ruim voldoende. Dat geeft de schipper(burger) moed.

11 november is het echte examen...

Trefwoorden: snelcursus vaarbewijs anwb scheepvaartverkeerswet
16 september 2006

Bootsman vaart naar Etten-Leur (en terug)...

Na de barre vaartocht van en naar Drimmelen enkele weken geleden is Bootsman niet meer van zijn ligplaats geweest. Of het was te slecht weer, of hadden we andere bezigheden gepland. Vandaag was er alle reden om uit te varen. Maanden geleden nodigde ik een collega (Sjonnie) uit voor een vaartochtje mits de weersomstandigheden het toe zouden laten. Welnu, de weersomstandigheden zijn vandaag optimaal. Niets staat ons een vaar- en vistocht op de Mark in de weg.

De heenreis varen we in etappes. Half uurtje varen, uurtje vissen, enz... De vangst is niet om naar huis te schrijven. Sjonnie vangt bij de eerste stop wel een flinke voorn (zijn eerste binnenwater vis van zijn leven), maar daar blijft het verder bij. Ik, die op snoek of snoekbaars vis, vang helemaal niks. Niet eens een aanbeet. Toch mag dit de pret niet drukken. We varen weer een stukje verder. Onderweg worden we aangesproken door twee ouderen op een bescheiden tourbootje. ,,Weten jullie tot hoelaat de sluis in Oosterhout schut?", vraagt de opa. ,,Vanmiddag(zaterdag) tot vier uur en zondagochtend weer vanaf negen uur", zeg ik zonder nadenken. Die schuttijden zitten nog vers in mijn hoofd.

Als we voor de tweede maal ergens in het riet aanmeren valt, na het overboord gooien van het anker, ons oog op een slappe tampeloeris. Aan de overkant is blijkbaar aan de oever een camping waar naturisten vertoeven. Wat een hangzak heeft die kerel. Sjonnie maakt er snel foto's van terwijl ik niet meer bijkom van het lachen. Na enkele minuten besluiten we om te verkassen. We zien liever blote vrouwen, maar die laten zich niet zien of bekijken. Op de volgende visplek vangen we helemaal niks. Omdat het al tegen vijven loopt besluiten we naar de Haven van Etten-Leur (Turfvaart) te varen om daar een hapje en drankje te nuttigen. Een vaartochtje van een klein half uur.

Klokslag zes uur varen we weer richting de thuishaven van Bootsman. Met de ondergaande zon in de rug arriveren we net voordat de duisternis invalt in de haven van Terheijden.
Kortom, we kunnen terug kijken op een prachtige vaartocht vandaag. Op de blote kerel na dan.


» Foto's vaartocht Terheijden - Etten-Leur - Terheijden
» Turfvaart
Trefwoorden: foto's naaktrecreatie