Hans Postelmans Breda ©2004-2007
LifeBlog

29 november 2006

Geslaagd voor Vaarbewijs1 (VB1)...


Komende zaterdag drie weken geleden was het niet echt peentjes zweten op de dertig vragen die ik moest maken voor het examen Vaarbewijs 1. Dezelfde dag was het al mogelijk om de antwoorden te controleren met de antwoorden op de website van Vaarbewijs en Marifoonexamens (Vamex). Vandaag kwam de officiele uitslag van het examen met de post. Een verrassing is de uitslag dus niet. Resultaat: GESLAAGD!
Trefwoorden: vba
10 november 2006

Examen Vaarbewijs I...

De cursus Vaarbewijs I ligt alweer ruim een maand achter me. Na de vele proefexamens zal morgen mijn kennis van de regels op het water worden getoest. Ik ben er eigenlijk wel klaar voor. Ook Thomas en Jeroen gaan er voor. We hebben afgesproken dat wie morgen de meeste punten heeft gehaald trakteren moet. Ik gok dat Thomas de sigaar is.
Wordt vervolgd...

[UPDATE] De punten zijn (onder voorbehoud) geteld. 54 welteverstaan. Ruim boven de minimaal te behalen 42 punten. Geslaagd dus! Thomas sprokkelde 52 punten bij elkaar. Jeroen sloeg pas vannacht om 3.00 uur de vaarbewijsboeken dicht. Niet onverdienstelijk zou later blijken. Hij slaagde met lof door alle vragen goed te beantwoorden. 60 punten dus! Een diepe buiging van deze zijde.

Nu Vaarbewijs I (VBI) in de pocket is komt er een gevoel om Vaarbewijs Aanvullend (VBA) ook te gaan halen bovendrijven. Misschien volgend jaar. Het plan om mijn motorrijbewijs te halen ligt namelijk ook al enige jaren in de la.


Trefwoorden: VBA marifoon scheepvaartverkeerswet